Česko mohlo mít vakcín mnohem víc, Brusel žádný strop neurčil. Popisujeme, jak jednání probíhala

Jak se v EU od léta vyjednávalo

Vyjednávání probíhala podle zdroje Deníku N na několika úrovních. Evropská komise se domlouvala s jednotlivými výrobci a zároveň i s členskými státy o množství, které si závazně objednají. Po uzavření smlouvy mezi Komisí a výrobcem měly členské státy pět pracovních dnů na to, aby od od kontraktu případně odstoupily. Pokud by to udělaly, zpětně už by se do smluv zapojit nemohly. Komise proto údajně apelovala na všechny státy, aby se alespoň v minimálním množství zavázaly k nákupu vakcín od všech výrobců.

Také Česká republika nakonec objednala vakcíny od všech výrobců, se kterými zatím Evropská komise smlouvy uzavřela. Ve všech případech ale Česko mohlo objednat vakcín víc, upozorňuje zdroj Deníku N. Většinou naopak Česko objednalo méně, než kolik činil jeho podíl.     celý článek

Náš komentář k článku:  Jak je zřejmé z následující tabulky – na rozdíl od Zemana, Babiše, Blatného, Schillerové, Kabátka, Sehnala a dalších prominentů,  ostatní řadoví občané nebudou očkovaní dříve než v létě 2021. Na dovolenou do zahraničí nepojedeme a naši příbuzní budou dále hromadně umírat po tisících. To je tragický výsledek vlády Babišova matrixu.

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika